Robi, het water van de knop logo
Robi, het water van de knop logo

Alle artikelen

Wat is het verschil tussen Robi en een BRITA kan?Bijgewerkt 4 months ago

Robi en BRITA veranderen beiden de smaak van je leidingwater door er bepaalde stoffen uit te filteren. En beiden gebruiken daarvoor o.a. filtratie door middel van actieve koolstof. In gebruiksgemak en functionaliteiten zijn er wel enkele duidelijke verschillen:

Veiligheid: Bij Robi is het niet mogelijk om de voorgeschreven capaciteit van de filter te overschrijden. Als je Robi Capsule de maximumtermijn (6 maanden) of het maximum aantal liters heeft bereikt, zal je Robi niet meer werken, tot je een nieuwe Robi Capsule hebt geïnstalleerd. Hierdoor is de filterkwaliteit altijd gegarandeerd. Daarenboven is er in je Robi Box geen reservoir met stilstaand water, waardoor de kans op bacterievorming veel kleiner is dan bij andere oplossingen.

Gebruiksgemak: de Robi Capsules hebben een capaciteit van 600 of 1000 liter en max. 6 maanden, wat in de praktijk wil zeggen dat de meeste gebruikers slechts om de 6 maanden hun Robi Capsule moeten vervangen. Het toestel heeft verder ook geen onderhoud nodig. Aangezien Robi is aangesloten op de waterleiding, is er steeds onbeperkt lekker Robi Water beschikbaar.

Keuze van smaak: bij Robi kan je kiezen uit drie verschillende Robi Capsules (Original - Soft - Plus), die elk zorgen voor een andere bewerking en dus andere smaak van je water.

Mobiele app: De gebruikers van Robi kunnen gratis een mobiele app installeren, waarmee ze zowel hun totale drinkwaterverbruik als de status van hun Robi Box, Robi Knop en Robi Capsule kunnen volgen. Slim hé! De Robi App kan je downloaden in de Google Play Store of de App Store van Apple.

Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee