Robi, het water van de knop logo
Robi, het water van de knop logo

Alle artikelen

Waarom zijn er drie soorten Robi Capsules?Bijgewerkt 3 months ago

Het ene water is het andere niet. De aanwezigheid en mix van mineralen die in drinkwater aanwezig zijn bepalen mee de smaak van het water (vooral Calcium en Magnesium spelen hier een rol). Dat is de reden waarom verschillende merken van flessenwater verschillend smaken. 

Sommige mensen verkiezen water met zeer weinig mineralen erin (zoals bv. Spa), anderen hebben liever water met net veel mineralen erin (zoals bv. Contrex of Hépar). De meeste mensen verkiezen water met een medium gehalte aan mineralen(zoals bv Chaudfontaine of Vittel).

Omdat we het belangrijk vinden dat mensen die kiezen voor Robi zelf hun favoriete smaak kunnen bepalen, zijn er drie verschillend smakende Robi Capsules: 

De Original Capsule verwijdert wel eventuele ongewenste geuren en smaken, maar niet de mineralen die aanwezig zijn in het leidingwater. Hierdoor krijg je een smaakervaring van medium gemineraliseerd water(Chaudfontaine, Vittel, Evian...).

De Soft Capsule verwijdert naast ongewenste geuren en smaken ook kalk. Hierdoor krijg je een smaakervaring van licht gemineraliseerd water(Spa Reine).

De Plus Capsule verwijdert ongewenste geuren en smaken én voegt magnesium toe. Hierdoor krijg je een smaakervaring van hoog gemineraliseerd water (Contrex, Hépar...).

De exacte samenstelling en smaak van je Robi Water wordt ook bepaald door de specifieke smaak en samenstelling van het leidingwater in jouw regio. Daarnaast kan ook de aanwezigheid van een waterontharder in je huis een invloed hebben op de smaak en samenstelling van je water (zie ook bij de specifieke vraag over waterontharders). 

Aarzel niet om Robi te contacteren als je twijfelt welke Robi Capsule voor jou het meest geschikt is.

Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee