Robi, het water van de knop logo
Robi, het water van de knop logo

Alle artikelen

Is Robi duurzamer dan flessenwater?Bijgewerkt 4 months ago

Zeker! Robi is duurzamer dan flessenwater omwille van:

Veel minder verpakking: door Robi te gebruiken, heb je geen plastic of glazen flessen meer nodig. De enige “verpakking” die Robi wel nog gebruikt zijn de Robi Capsules. Maar aangezien één capsule goed is voor 1.000 liter (of 600 liter voor een Soft of Plus capsule), gebruikt Robi tot 1.000 keer minder materiaal voor verpakking.

Transport: flessenwater heeft een hogere ecologische voetafdruk dan Robi, omdat flessenwater dient getransporteerd te worden: van de bottelarij naar het distributiecentrum, van het distributiecentrum naar de winkel, en van de winkel naar jouw woning. En, als een fles leeg is, volgt er nogmaals transport: plastic flessen gaan in de blauwe zak en worden dan getransporteerd naar de afvalverwerking. Glazen flessen leggen opnieuw heel de weg terug af, van jouw woning via de winkel naar het distributiecentrum en de bottelarij. Om Robi Water tot in jouw woning te krijgen, worden geen vrachtwagens of andere transportmiddelen gebruikt, maar gewoon de waterleiding.

Ontwerp en materiaalgebruik: De Robi Box en de Robi Knop zijn gemaakt van rPET, dat is gerecycleerde PET, het plastic dat wordt gebruikt om wegwerpflessen te maken. 

Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee